Kurssit ja retket

Zen-valokuvauksen nettikurssi ”Paikka meidän lähellä”

Kurssi on Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon tapahtumia 1.–7.2.2021.
Ohjaajana: Mikko Vimalamitra Koponen
Hakaniemen ranta marraskuussa. Kuva: Mikko Vimalamitra

Aikataulu
Maanantai 1.2.2021 klo 18:00–19:30
Zen-valokuvauksen juuret

Perjantai 5.2.2021 klo 18:00–19:30
”Hiljaisuus, joka avaa tämän hetken”

Sunnuntai 14.2.2021 klo 18:00–19:30
Nettinäyttelyn avaus ja palautekeskustelu


Sisältö

Kurssi sisältää kaksi esitelmää zen-valokuvauksen juurista ja hiljaisesta tavasta retkeillä ja havainnoida maailmaa kameran kanssa sekä palautekeskustelun. Osallistua voivat kaikki, jotka haluavat tarkentaa näkemystään maailmasta ja sen ilmiöistä. Perinteisesti itä-aasialaisessa opetuksessa käytetään erilaisia menetelmiä, joita kutsutaan ”vapautumisen tieksi”. Niihin kuuluu myös erilaisia suosittuja taidemuotoja. Näitä ajatuksia ohjaa ja opastaa kurssilla Mikko Vimalamitra, joka on ammatiltaan videotuottaja ja -kouluttaja sekä Bodhidharma yhteisön meditaatio-ohjaaja ja Dharmaopettaja.

Nettinäyttely
Osallistujat voivat halutessaan antaa kuviaan nettinäyttelyyn, joka julkaistaan Mikko Vimalamitran verkkosivuilla Kuvailla.fi. Osallistua voi millä kameralla hyvänsä, kännykällä tai digikameralla. Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille kuvaajille. Kuvia ei jyrytetä eikä arvostella.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen info@sbu.fi alkaa maanantaina 18.1.2021. Ilmoittautuneille lähetetään verkkolinkki. Kurssi toteutetaan Zoom-yhteyden kautta, mukaan mahtuu 100 ensimmäistä. Tapahtuma on maksuton, mutta halutessaan voi antaa lahjoituksen järjestävälle taholle Suomen Buddhalaiselle Unionille.

Järjestäjät
Verkkokurssin järjestää Suomen Buddhalainen Unioni SBU yhteistyössä Bodhidharman ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n kanssa.
Lämpimästi tervetuloa!

Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon 1.–7.2.2021.
YK:n kansainvälistä uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa juhlitaan vuosittain helmikuun ensimmäisellä viikolla. Taphtuman järjestäjä Suomessa on: Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry

Suomen Buddhlainen Unioni
SBU ry edistää ja ylläpitää buddhalaisia arvoja ja buddhalaisuuden harjoitusta sekä toimii maailmankatsomusten välisen yhteistyön ja suvaitsevaisuuden hyväksi.

Bodhidharma ry
Bodidharma yhteisön harjoitus on buddhalaisuutta yhdistäen useiden eri perinteiden harjoituksia, pääpainon ollessa kuitenkin korealaisessa sŏn (zen)-tradition mukaisessa hiljaisen mietiskelyn perinteessä. Henkisenä ohjaajanamme toimii munkki Taehye sunim, jolla on useamman eri buddhalaisen perinteen ordinaatio.

KATSO KUVAT
AIKAISEMMISTA RETKISTÄ ja KURSSEISTA
Kaupunki Kohteena 5.10. 2019
Retki merenranalle Lauttasaaressa 22.9.2018
Zen-Valokuvaretki Kopparnäsiin ”Talven Valo” 2.12.2017
Bodhidharma ry:n zen-valokuvaretki Nuuksioon 24.9.2016