PAIKKA MEIDÄN LÄHELLÄ

Zen-valokuvausgalleria 2021

Tämä valokuvagalleria on osa YK:n ”Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon” 1.2. -7.2.2021 tapahtumaa. Suomen Buddhalainen Unioni ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry  sekä Bodhidharma ry  järjestivät yhdessä kaikille avoimen zen-valokuvauksen kurssin.

Zen-valokuvauksen lähtökohdat ovat hiljaisessa myötätuntoisessa maailman tarkkailussa, jossa ymmärretään kaikkien ilmiöiden pysymättömyys. Zen-ajattelu perustuu pyrkimättömyyteen, havaitsemiseen ja asioiden syysuhteiden oivaltamiseen sekä vapautumiseen kaikesta takertumisesta. Mestarit suosittelevat hiljaisuutta ja pysähtymistä sekä etäisyyden ottamista ilmiöiden keskellä. Zen-valokuvaus voi tarjota tällaisen pyrkimättömän tavan, jossa kuljetaan hiljaisuudessa jouten ja mieli avoimena. Emme tavoittele mitään erityistä palkintovalokuvaa, annamme kuvauskohteiden löytää meidät.  Otamme kuvia ei muuta. Jos tunnemme iloa kuvan onnistumisesta, se välittyy parhaimmillaan katsojille.

Koronaviruksesta johtuen emme pystyneet järjestämään yhteistä zen-valokuvausretkeä. Toisaalta retki olisi tehty Helsingissä. Nyt osallistujia oli etäyhteyden ansiosta ulkomailtakin, Saksan Düsseldorfista ja Suomessakin Kainuuta myöden. Valokuvat ovat kurssilaisten itsensä valitsemia. Pyyntönä oli lähettää näyttelyyn kolme kuvaa, joiden ottamishetkellä tai käsittelyn jälkeen tuntee onnistumista ja iloitsee kuvasta.

KATSO KUVAT