ZEN-VALOKUVARETKI

Kuva joulukuulta 2017. Retkeilimme silloin Inkoon Kopparnäsissä.

TULE MUKAAN ZEN-VALOKUVARETKELLE LAUTTASAAREN VATTUNIEMEEN!

Lauantaina 22.9. klo 10: 00- 15:00

KATSO LAUTTASAAREN VALOKUVAT NETTISIVULTA

Tapaamispaikka on Helsingin Rautatieaseman Metroasema ja Kompassitasanne klo 10:00, josta matkustamme Lauttasaareen metrolla. Gyldenintiellä nousemme bussi no 21 ja ajamme Vattuniementien pysäkille, josta kävelemme Vattuniemeen. Jos tulet omalla autolla, tapaaminen on Vattuniementien päässä n. 10:20-10:30 aikaan.

Katso linkki: HSL reittikartta ja aikataulu.

Retki on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Zen-valokuvauksesta, minimalistisesta valokuvailmaisusta tai ”taidevalokuvauksesta”. Retkellä kuvataan vapaasti ja vapaudutaan kaikista hyvän, hienon ja näyttävän valokuvan vaatimuksista. Jos kysyt itseltäsi, mistä tai mitä kuvaisin, unohda koko kysymys. Luota, että kohde löytää sinut. Zen-valokuvaus onnistuu suuren tyyneyden ja rajattoman hiljaisuuden myötä.

Retkellä noudatamme Joitakin Zen-estetiikan periaatteita:

Toimimme hiljaisella mielellä tässä hetkessä.

Näe kaiken näkyvän pysymättömyys.

Arvosta yksinkertaista selkeyttä.

Vältä koristeellisuutta.

Pelkistä!

Näe valot ja varjot

Voit myös tulla mukaan ja olla ajattelematta  Zen-periaatteita. Voit kuvata vapaasti ja nauttia ulkoilusta.

Tämä harjoitus ei ole kamerasta kiinni. Voit kuvata kännykällä, pokkarilla tai millaisella kameralla tahansa. Digitaalisten valokuvien  valmistus- ja käsittelykurssi on tulossa lokakuussa.

Ilmoittaudu mukaan retkelle sähköpostiosoitteella: konttori@kuvailla.fi, otsikolla ”Vattuniemeen” niin saat tarkemmat tiedot sähköpostiisi. Retken hintaan sisältyy  lyhyt opetus meditatiivisesta hiljaisuudesta ja Zen-valokuvauksesta. Saat myös monisteen, jossa on tehtäviä ja ohjeita jatkaa Zen-kuvausta ominpäin.

Kiirehdi ilmoittautumista. Kelistä riippuen kuvailemme joitakin tunteja, syömme eväät ja palaamme samaa reittiä Helsingin asemalle n. klo 15-16 aikoihin. Retken hinta on 15 euroa. Voit maksaa käteisellä tai pankkitilille Saat tilitiedot sähköpostiisi. Hintaan kuuluu vielä lisäksi, kuvien katselmus Buddhalainen Keskus Sampossa. (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin). Keskus sijaitsee Hakaniemessä Näkinpolun ja Vetehisenkujan kulmassa. Linkki Google Mapsiin. 

TULOSSA
13. lokakuuta, 11:00 – 15:00. Kaikille avoin vasta-alkajille suunnattu valokuvan käsittelykurssi on  Buddhalainen keskus Sampossa,  kursille mahtuu 10 osallistujaa
Hinta 20 euroa. Ilmoittaudu, sähköpostiosoitteella: konttori@kuvailla.fi, otsikolla ”valokuvan käsittely”

28. lokakuuta , 14 – 16, Zen-valokuvaretken kuvien katselmus on Buddhalainen keskus Sampossa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

 

Tervetuloa mukaan Mikko Vimalamitra
Zen-buddhalainen Dharmaopettaja

Retki järjestetään yhteityössä Bodhidharma ry:n kanssa.
www.bodhidharma.fi