Retki meren rannalle

ZEN-Valokuvausretki: ”Talven Valo” lauantaina 2.12.2017 klo 10 – 15

KATSO RETKEN VALOKUVAT, JOKA SUUNTAUTUI INKOON, KOPPARNÄSIIN: NETTISIVULTA

Talvi on ovella. Valo vähenee. Mieli väittää kaikkea harmaaksi.
Harmaa on meidän päämme sisällä. Joulukuussa valoisa aika on lyhyt.

Retki tehdään Zen valokuvausperiaatteella. Pidämme rauhoittumishetken ja tyhjennämme kaiken turhan pois mielestämme, ennen kaikkea ennakkomielikuvat hyvästä valokuvasta. Hae itseesi tyyneys, jätä kiire pois. Älä selitä äläkä tuputa puhetta toisille kuvausretken aikana.

Retkellä noudatamme Joitakin Zen-estetiikan periaatteita:

  • Näe pysymättömyys ja muutos.
  • Arvosta selkeyttä.
  • Vältä koristeellisuutta.
  • Pelkistä!
  • Kuvaa valoa, muotoja värejä tunnelmia, mielentiloja.

Kun kohtaat kohteen, joka herättää mielessäsi halun kuvata, älä kiirehdi kuvaamaan vaan odota. Tarkastele kohdetta joka puolelta. Tyynny ja rauhoitu. Ota kuvia niin kauan ja niin monta, että olet  tyytyväinen. Jos sinulle jäi tunne, että et onnistunut, viivy vielä hetki kuvattavan kohteen kanssa. Voit ajatella palaavasi myöhemmin samaan paikkaan uudelleen. Kuvasi voivat silti olla toimivia ja saatat nähdä isokokoisessa kuvassa jotakin, mitä et nähnyt kameran etsimen läpi. Kuvan voi rajata uudelleen kuvan korjailun yhteydessä.

Voit tulla mukaan ja olla ajattelematta  Zen-periaatteita. Voit kuvata vapaasti ja nauttia ulkoilusta.

Tämä harjoitus ei ole kamerasta kiinni. Voit kuvata kännykällä, pokkarilla tai millaisella kameralla tahansa.

Kuvien valmistus ja käsittely eivät kuulu tähän retkeen.

Ilmoittaudu mukaan retkelle sähköpostiosoitteella: konttori@kuvailla.fi, otsikolla ”Talven Valo” niin saat tarkemmat tiedot sähköpostiisi. Retken hintaan sisältyy kuljetus ja opastus.
Kiirehdi, ilmoittautumista, sillä retkelle mahtuu max 8 osallistujaa.

Meren rantaan mennään parilla pikkuautolla. Tapaaminen Buddhalainen Keskus Sampon edessä, josta lähdemme klo 10:00 kohti länttä. Retkeen kuuluu moniste, jossa on näkökulmia Zen-valokuvaukseen ja tehtäväehdotuksia. Paikalla on kansallispuiston tapaan keittokatos, puuCee ja jopa halot puiston puolesta. Varaa mukaan evästä ja juotavaa. Kelistä riippuen kuvailemme pari tuntia, syömme eväät ja palaamme Helsinkiin. Retken hinta on 15 euroa.

Kurssiterveisin Mikko Vimalamitra